zondag 22 februari 2015

Peerfeedback vraag aan Nicole S.

He Nicole,

Wil jij in mijn kwadrant beschrijvingen kijken naar mijn APA en naar de inhoud? Volgens mij ben jij daar heel goed in! Dan nog een vraag: kun jij er uithalen dat het voor het vo is? 
Dank!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Saskia,

    Leuk om te lezen dat je vanuit de leerling schrijft! Een heel andere manier van schrijven, maar zeker wel verfrissend en vernieuwend. Het leest ook gemakkelijk. Leuk!

    Feedback op APA:
    De meeste APA verwijzingen kloppen! Wat mij opvalt is dat jij in de tekst soms een komma plaatst tussen de auteur en daarna tussen twee haakjes het jaartal weergeeft. Ik zou de komma's daar verwijderen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld deze zin: Volman & Ledoux, (2011) spraken toen over dat het goed zou zijn als leerlingen zelf konden bepalen waar ze mee bezig wilden zijn en zo hun eigen talenten konden ontdekken.

    Nog een tip over de APA richtlijn, wanneer er meer dan twee auteurs zijn moet er een komma tussen de naam van de auteur en het &teken. Een voorbeeld is: (Wu, Lee, Chang & Liang, 2013). Dat zou dit moeten zijn: (Wu, Lee, Chang, & Liang, 2013). Dit zijn echt maar details hoor, maar heb kritisch gekeken naar de APA omdat jij dit aan me vroeg.

    In de literatuurlijst ben jij bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij jouw eerste scenario, een punt vergeten te plaatsen.

    Bij scenario 3 ben je ook een komma vergeten te plaatsen bij deze verwijzing: (Ministerie onderwijs, cultuur en wetenschap, 2011).

    Als laatste puntje bij de APA. Wanneer jij verwijst naar een website geef jij de datum weer wanneer je deze geraadpleegd hebt, dat is goed! De ene keer schrijf je de maand uit, en de andere keer geef je aan bijv. 24-2-2-15. Ik zou hier consistent in zijn.


    Feedback op sector
    Ik merk aan jouw schrijven en aan de voorbeelden die je geeft, dat het om het vo gaat. Misschien kun je nog eens de term vo in jouw scenario's laten vallen. Bijvoorbeeld wanneer je het hebt over ‘school’.

    Hopelijk kun je wat met mijn feedback.

    Succes.

    Groetjes,
    Nicole Scheepens

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He Nicole!
      Dank voor je uitgebreide feedback! Ik ben er heel blij mee. APA is voor mij lastig. Ik ben heel blij met je tips. Ik ga je suggesties verwerken in mijn scenarios.

      Verwijderen